در حال دریافت خبر
در حال دریافت خبر
پیشبینی تولید ۱۵۰ هزار تن زیتون
مجری طرح زیتون کشور از پیشبینی تولید ۱۵۰ هزارتن میوه زیتون در سال جاری خبر داد و گفت: تاکنون ۱۲۰ هزار تن محصول از لاغات کشور برداشت شده است.
به گزارشی از وزارت جهادکشاورزی، جواد میرعرب رضی با بیان اینکه برداشت زیتون از باغات گیلان ادامه دارد، افزود: به نظر می رسد برداشت میوه زیتون در استان گیلان به حدود ۴۰ هزار تن برسد.
وی افزود: نزدیک به ۶۵ هزار هکتار باغات زیتون در کشور داریم که از این سطح ۶۰ هزار هکتار بارور است.
مجری طرح زیتون کشور اظهار داشت: از ۱۲۰ هزار تن میوه زیتون تولید شده، ۱۱ هزار تن روغن استحصال و ۷۰ هزار تن برای تهیه کنسرو استفاده خواهد شد.
میرعرب رضی توسعه باغات مدرن با ارقام پربازده زیتون را از سیاستهای وزارت جهادکشاورزی دانست و گفت: به سمت استفاده از ارقام روغنی زیتون حرکت میکنیم، زیرا عملکردشان در هکتار بیشتر است.
وی تصریح کرد: از ۶۰ هزار هکتار باغات زیتون بارور، بیش از ۳ هزار هکتار دارای ارقام تجاری روغنی هستند.
مجری طرح زیتون کشور ادامه داد: ارقام تجاری مانند رقم ایتالیایی کراتینا و رقم اسپانیایی پیکوآل در دستور کار برای توسعه باغات زیتون قرار گرفته است.
وی با بیان این که متوسط عملکرد باغات زیتون در ایران ۳ تن در هکتار است، گفت: بخشی از این باغات قدیمی و سنتی هستند و عملکرد پایینی دارند.
میرعرب رضی از تشکیل کانون تولیدکنندگان با عملکرد بالای ۵ تن دانه زیتون در هر هکتار خبر داد و اظهارداشت: این کانون دارای ۳۰۰ عضو است و تلاش میشود با کمک آنان فرهنگ مدیریت باغ از طریق رویکرد تغذیه مناسب به باغداران سنتی نشان داده شود.
وی ادامه داد: همه باغات زیتون کشور به اصلاح، هرس و تغذیه علمی و بیش از ۳۰ هزار هکتار نیاز به بازسازی و نوسازی دارند.

© ارانیکو 1404 - 1389 | تمام حقوق محفوظ است.
دلار آمریکا
1,203,500 ریال-0.04
تمام سکه بهار آزادی
1,217,000,000 ریال-0.16
تمام سکه طرح قدیم
1,276,000,000 ریال-0.24
نیم سکه بهار آزادی
663,000,000 ریال+0.15
ربع سکه بهار آزادی
377,000,000 ریال-0.27
یورو
271,056 ریال+0.00
نظرات (0)